Men mest intolerante er norske menn og kvinner likevel overfor personer med tilhørighet til en religiøs sekt. Så mange som 46 prosent svarer i en MMI-undersøkelse at det ville skapt problemer for familien dersom et nært familiemedlem presenterte en partner med tilhørighet til en religiøs sekt, skriver Dagbladet.

— Viktig signal

Dersom partneren var av samme kjønn, mener 32 prosent av de spurte at det ville føre til problemer, mens 18 prosent mener det ville være problematisk om partneren hadde en annen hudfarge.

Ap-politiker Anders Hornslien er glad for at skepsisen til innvandrere minsker. Samtidig mener han målingen viser at det kanskje ikke har vært brukt nok midler til å motarbeide fordommer mot homofili.

— Det er jo et viktig signal til de bevilgende myndigheter og skoleverket, sier han.

Mer aksept i arbeidslivet

Skepsisen til homofile er betydelig større blant menn enn kvinner. Unge mellom 15 og 24 år og folk over 60 er også mer skeptiske enn gjennomsnittet. Undersøkelsen viser dessuten at det er lettere å akseptere en homofil kollega enn et homofilt familiemedlem.

På spørsmål om det ville skapt problemer på jobben om de fikk en kollega med homofil legning, svarer 8 prosent ja. 73 prosent svarer nei, mens 15 prosent er i tvil.

— Det viser en halvveis-toleranse: Det er på en måte greit så lenge det ikke angår meg helt. Når det kommer for nært, blir det truende, sier byrådsleder Erling Lae (H) i Oslo.

(NTB)