Ankefristen for de 12 som ble dømt for Nokas-ranet går ut torsdag.

Nå har Kjell Alrich Schumann bestemt seg for å ikke anke, melder aftenbladet.no.

– Vi har gått gjennom dommen og har besluttet ikke å anke til Høyesterett, opplyser Schumanns forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til aftenbladet.no.

Tilsto

Schumann ble dømt til 13 års fengsel i Gulating lagmannsrett, etter å ha tilstått at han deltok i ranet og at det var han som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland. I tingretten nektet Schumann for at han hadde hatt noe med ranet å gjøre. Der ble han dømt til 16 års forvaring.

I likhet med de fleste tiltalte tok Schumann betenkningstid da dommen falt. Bare Metkel Betew og Dan Pettersen anket på stedet. Betew ble dømt til forvaring i 12 år, mens Pettersen fikk åtte års fengsel. Lars-Erik Andersen og Ridvan Halimi godtok dommene på henholdsvis åtte og 11 års fengsel uten betenkningstid.

David Toska ble dømt til 15 års fengsel, som hovedmannen bak Nokas-ranet. Ifølge aftenbladet.no har hans forsvarer Øystein Storrvik antydet at dommen ikke vil bli anket.

William Pettersen ble dømt til fire års fengsel for medvirkning til ran, etter at han hjalp ranerne med å fjerne penger og ransutstyr. Han tok betenkningstid da dommen ble lest opp, men bestemte seg allerede samme kveld for å anke.

De øvrige Nokas-dømte vil ifølge aftenbladet.no ikke avgjøre om de vil anke før torsdag.

Riksadvokaten vurderer anke

Dommen i lagmannsretten var for de fleste tiltalte langt mildere enn både dommen fra tingretten og aktoratets påstander om straff. Statsadvokatene har gått gjennom dommen, men det er Riksadvokaten som formelt avgjør om den skal ankes til Høyesterett.

Allerede torsdag i forrige uke sendte statsadvokat Arild Dommersnes sin innstilling til Riksadvokaten, ifølge aftenbladet.no. Dermed har Riksadvokaten ankefrist frem til 12. mars.

Hansen, Alf Ove