Ulykken kunne ha fått et mye større omfang, går det fram av opplysninger som kapteinen på Norsk Helikopters Super Puma redningshelikopter, Petri Lehtonen, ga til pressefolk i Brønnøysund like før midnatt torsdag.

Kan bli skrevet ut fredag

Tilstanden er god til de fem av mannskapet som ble innlagt på sykehus etter at fiskebåten "Stålegg Senior" forliste ved Varholman utenfor Brønnøysund torsdag ettermiddag.

Mannskapet på 12 mann måtte hoppe i sjøen da "Stålegg Senior" fikk motorstopp og drev mot land. En av dem omkom.

Sju av mennene klarte å komme seg opp på en holme, mens de øvrige ble liggende i sjøen. Alle hadde overlevingsdrakter, men flere ble sterkt nedkjølt i det kalde vannet, en så mye at han mistet livet.

Etter at alle tolv var plukket opp fra holmen og sjøen, ble fem av mannskapet innlagt på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen.

— Det står bra til med alle fem. En av dem var nedkjølt, men også hans tilstand er god. De øvrige pådro seg kun lettere skader, opplyser sjeflege Dag Stefansen til NTB fredag morgen.

De fem, som ligger på intensivavdelingen ved sykehuset, er ifølge legen fysisk sett i slik stand at de kan bli skrevet ut fra sykehuset fredag.

(NTB)