Godstoget kjørte inn i personbilen ved 19-tiden søndag, på planovergangen Gubberud mellom Hamar og Ottestad i Stange. Det er en liten bakke i tilknytning til overgangen, og søndag kveld var det glatt på veiene.

Føreren av personbilen forsøkte å varsle politiet via mobiltelefonen, men like etter smalt det. Ingen kom til skade i kollisjonen.

NSB opplyser at passasjerer med dagtoget fra Trondheim og regiontogene til og fra Lillehammer blir forsinket fordi togene blir snudd i Hamar og Stange. Det var søndag kveld uklart hvor store forsinkelser det blir. Togene inneholdt nærmere tusen passasjerer, mens det var relativt få tilgjengelige busser i området.

Informasjonssjef Ellen Svendsvoll i Jernbaneverket sier til NTB at bilførere som blir stående mellom bommene på en jernbaneovergang vanligvis får panikk og rømmer bilen.

Hvis man har klart å havne i en slik situasjon er det mest fornuftig å kjøre rett på bommen. Den er konstruert slik at den brekker tvert av uten at noen blir skadet. Noen skrammer på bilen kan det vel bli, men på jernbanelinjen blir den i hvert fall ødelagt, sier Svendsvoll.

Hun sier det er viktig å vite at et tog aldri kan stanse i tide når togføreren oppdager noe på linja, men det er gjerne raskest og mest effektivt bare å kjøre rett på bommen og ut av fareområdet.