VG hevdet lørdag at regjeringen har tilbudt USA å bidra med spesialstyrker mot terrorismen. Det benekter forsvarsministeren.

— Det er ikke kommet noen forespørsel, og ingen tilbud er planlagt, sier Godal til NTB.

Ifølge VG er tilbudet ikke satt fram formelt, blant annet fordi USA til nå ikke har bedt om støtte fra spesialmannskaper. USA skal ha notert seg tilbudet med interesse.

Godal understreker at Norge og alle andre NATO-land har sagt at de vil stille seg positive til å støtte amerikanerne. Forsvarsministeren er klar til å svare på slike henvendelser hvis de kommer i helgen, men vet ikke om det blir aktuelt.

VG skriver at styrkene skal hentes fra Hærens jegerkommando og marinejegere som er samlet i Forsvarets spesialkommando (FSK). Soldatene i FSK er vervede og spesialtrente soldater som i mange år har drevet øvelser sammen med blant andre britiske og amerikanske spesialstyrker.

Ikke underhånden

Godal avviser at et slikt tilbud er blitt drøftet underhånden med amerikanerne.

— Vi er positive til å drøfte alle typer tiltak, men har ikke fått noen forespørsler. Dette sa jeg også fredag. Vi vet ikke om det kan bli aktuelt å tilby spesialstyrker, sier han.

Fredag orienterte Godal og utenriksminister Thorbjørn Jagland Stortingets utvidete utenrikskomité om hva Norge kan bidra med hvis amerikanerne ber om støtte.

Amerikanske krigsskip og jagerfly er på vei til Persiabukta og Det indiske hav. USA beordret fredag kveld flere fly til områder de kan nå Afghanistan fra, etter at landet har nektet å overlevere den terrormistenkte Osama bin Laden.

Godal kunne ikke si noe om hva slags type aksjon det ville bli snakk om eller når det ville skje.