Trond-Viggo Torgersen mottar torsdag prisen «Norgesmester i glede». Prisen er på 25.000 kroner, som han gir videre til SOS-barnebyer og Norges første SOS-barneby i Bergen.

Det er fornøyelsesparken TusenFryd som står bak prisen, som første gang ble tildelt alpinisten Kjetil André Aamodt i fjor. Han ga pengene videre til organisasjonen Right to Play.

Tittelen «Norgesmester i Glede» går til en person som gjennom enestående prestasjoner har utmerket seg både som forbilde og gledesspreder blant barn og unge. Parkgeneral for TusenFryd, Thomas Nygård, mener Trond-Viggo er en overlegen kandidat til å motta prisen.

Hyggelig anerkjennelse

— Dette er en svært hyggelig anerkjennelse og enda hyggeligere blir prisen når jeg kan gi pengene videre til SOS-barnebyer. Det er en organisasjon som gjør langsiktig og viktig omsorgsarbeid for vanskeligstilte barn og unge, sier Trond-Viggo Torgersen.

Prispengene vil SOS-barnebyer bruke til ettervernsfondet for barn som vokser opp i barnebyen i Bergen.

32 barn

SOS-barnebyen i Bergen er et fellesskap med åtte familiehus for barn som ikke kan bo sammen med egen familie. I hvert hus bor SOS-foreldre og SOS-assistenter og gir barna en trygg hverdag. Her kan søsken fortsette å bo sammen når de må flytte fra familien sin.

Barnebyen blir en integrert del av et boligområde i Kjøkkelvik i bydelen Laksevåg. Barnebyen var ferdig bygd mai 2008, og de første mødrene har flyttet inn. Ved full kapasitet vil barnebyen huse 32 barn.

Gitte Johannessen/NTB