ARNE COLLIANDER Frogner

Politiet har lagt svært mye arbeid ned i å kartlegge samtalene til Grønnerød og Kirkemo Haukeland, og særlig natten til 22. mai da trippeldrapet i kårboligen ved Orderud gård fant sted.

Denne natten var det en utstrakt telefontrafikk fra de to drapstiltaltes telefoner.

Lensmannsbetjenten fra Nittedal lensmannskontor har samlet inn og analysert omfattende telefonlister. Han slo fast at Lars Grønnerød drapsnatten mottok samtaler både på sin mobiltelefon og fasttelefon hjemme i leiligheten sin i Frogner i Oslo. Politiet har konstatert at de inngående og utgående mobilsamtalene til og fra ham, ble formidlet via en basestasjon like i nærheten av bopelen hans. Det gir ham alibi for drapsnatten.

— Det virker som om Grønnerød betjente mobiltelefonen fra sin bopel frem til 05-tiden om morgenen, forklarte lensmannsbetjent Utne Reitan.

Kristin Kirkemo Haukeland har forklart at hun kjørte aviser for Aftenposten drapsnatten. Hun har videre forklart at hun hadde mobiltelefonen sin med seg, og at hun brukte den flittig om natten. Lensmannsbetjent Utne Reitan la frem telefonutskrifter som viste en rekke samtaler via en basestasjon i nærheten av Aftenpostens trykkeri i Nydalen, og den budruten Kristin Kirkemo Haukeland skulle levere aviser til.

Under etterforskningen har ikke politiet utelukket at Kristin Kirkemo Haukeland kan ha lånt ut telefonen sin. En mann som skal ha vært med henne på avisutleveringen, har vært siktet for falsk forklaring i forbindelse med sitt påståtte samvær med 28-åringen drapsnatten.