Blant allede gode turveiene og stiene på Akslafjellet, går også flere gjengrodde stier.En av dem går nøyaktig fra utkikkspunktet der Anja Weløy Aarseth (21) blefunnet.

Knektekvister og spor fra krimteknikerne er det som nå vitner om funnet lørdag av21-åringen fra Bergen.

— Svært lite brukt

Fra stedetgår en noe gjørmete, men fullt gangbar sti skrått nedover fjellsiden. Det er denkorteste stien fra funnstedet til bebyggelsen under.

LENGER NEDE: Stien er noe gjengrodd, men helt grei å gå. På et tidspunkt krysser den en mer offisiell tursti.
Øyvind Lefdal Eidsvik

— Det er ensnarvei som er svært lite brukt, sier Helge Nøstdahl i Aksla Vel.

Velforeningenhar som mål å bevare og utvikle Akslafjellet som turterreng ogrekreasjonsområde. Nøstdahl, som har vært en aktiv turgåer lenge, sier hanaldri har gått stien.

— En kjenningsom går mye i fjellet, gikk der i vår. Det er det jeg kommer på. Ellers er detfå grunner til å gå stien. Den er bratt, gjengrodd, og du sparer ikke noe itid, sier han.

Mer diskret

Ifølge politiet er det ingen mistenkte i saken så langt.

Politiadvokat Yngve Skovly sier det vil ha vært svært vanskelig for en eller flere gjerningsmenn å ha kommet seg usett unna.

— Det er stor sannsynlighet for at noen har sett gjerningsmannen, sier Skovly.

Samtidig gir stien en mulighet til å komme seg bort fra funnstedet på en mer diskret måte enn på de offisielle turveiene og -stiene.

Fortsetter på tråkk

BT gikkstien, som på et tidspunkt krysser en av de vanlige turstiene. Tar du inn pådenne, vil du være i bebyggelsen i løpet av bare et par minutter.

Krysser du,kan du fortsette på flere gjengrodde stier eller tråkk, også disse lite brukt. Disse leder ned mellom bolighus i fjellsiden.

— Den lettesteveien å komme seg unna fra funnstedet, er egentlig å gå rett ned. Tar du denstien, er det fem minutter, så er du nede i bygatene, sier han.

Pent vær og mange ute

Til sammen tardet under ti minutters rolig gange å komme ned i bebyggelsen via de skjulte og litebrukte stiene. Drapskvelden var det pent vær, og lyst til etter klokken 21.

Det peneværet gjorde at flere enn vanlig var ute på tur, ifølge både Nøstdahl og Karl Bigseth.

Bigseth var drapskvelden på joggetur rundt Aksla, i tidsrommet 20.30-21.30. Han meldte seg til politiet, og er blitt avhørt på telefon.

— Det var mange flere biler parkert enn vanlig, og mer folk i løypene. Normalt møter jeg kanskje ti personer på løypen jeg tar. Onsdag møtte jeg 20-30, sier han.

For lokalkjente

Også Bigseth, som vokste opp rett ved stien, kjenner til den fra før. Han gikk den i fjor.

— Duskal være ganske kjent på fjellet for å vite om den stien. Det er en sti du ikke risikerer å møte noen på, sier han.