Torsdag aksjonerte politiet mot flere adresser.

Den 22 år gamle mannen ble pågrepet etter at politiet gikk til aksjon mot flere adresser i Lillestrøm og Oslo torsdag. Bakgrunnen for aksjonen er et gjengoppgjør i Gamlebyen i Oslo julaften. En 30-åring ble knivstukket i ryggen under oppgjøret, og fikk alvorlige skader.

– Vi har pågrepet en mann på en adresse i Oslo, og vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, opplyser politioverbetjent John Roger Lund ved etterforskningsenheten for organisert kriminalitet til NTB.

Flere aksjoner Politiet i Oslo og på Romerike slo til mot tre adresser samtidig i en samordnet aksjon. De var først og fremst på jakt etter en mann i 20-årene av pakistansk opprinnelse på Lillestrøm, men han fikk de ikke fatt i.

– Det betyr at vi ikke utelukker nye aksjoner i de nærmeste dagene, sier Lund til NTB.

Han sier politiet er svært opptatt av å begrense gjengvolden når den skjer på åpen gate med åpenbar fare for at tilfeldige personer i nærheten også kan bli skadet.

I varetekt Politiet fikk torsdag også medhold i kravet om fire ukers varetekt med brev— og besøksforbud for 24-åringen som ble pågrepet i forbindelse med knivstikkingen.

Oslo tingrett mente politiets bevis om at mannen hadde brutt straffelovens bestemmelse om å skade noen under særdeles skjerpende omstendigheter holdt til å fengsle mannen.

Den siktede selv hevder han ikke engang var til stede da knivstikkingen fant sted i Schweigaards gate på julaften. Han påkjærte tingrettens kjennelse på stedet.

Jakter på flere Ifølge Lund skal sju-åtte personer ha stukket fra stedet etter knivstikkingen. Politiet jobber nå med å få tak i alle sammen.

Politiet mener knivstikkingen på julaften var et oppgjør mellom to organiserte kriminelle gjenger i Oslo. De vil imidlertid ikke si hvilke gjenger det er snakk om, men etter det NTB erfarer skal det ha vært medlemmer av Young Guns og B-gjengen som barket sammen.

Lund sier politiet at er bevæpnet på grunn av egen sikkerhet.

– Det gjør vi alltid når vi mistenker at den vi skal pågripe har våpen, sier Lund.