17 år gamle Gizem Dogan, som ble drept under massakren på Utøya 22. juli, begraves mandag på Moholt kirkegård.

Det var en trist og lavmælt stemning på Kolstad fotballbane, hvor seremonien måtte holdes fordi det var forventet at det ville komme mellom 4.000-5.000 mennesker. Moskeen på Heimdal ble dermed for liten.

Alle som er kommet i begravelsen har fått små portrettbilder av den unge jenta, der det står «Gizem Dogan. 1994-2011 — Vi savner deg».

Det er svært mange venninner av 17-åringen i begravelsen. Flere venninner av Gizem fra ungdomsskolen som NTB møter, omtaler henne som verdens snilleste jente. Hun var en sånn jente som var snill hele tiden og kom godt overens med alle, forteller de.

De oppmøtte bar på røde roser, og skal sitte på fotballbanens tribune under seremonien. Når seremonien er over skal båren føres til Moholt kirkegård, og deretter blir det minnestund på Byåsen videregående skole.Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu er til stede under begravelsen, før delegasjonen fra Tyrkia etter seremonien vil reise til Oslo for et besøk i domkirken. Utenriksministeren skal også møte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Næringsminister Trond Giske (Ap), vil også være til stede under begravelsen i Trondheim mandag.

gizem2.jpg
SCANPIX