LIVE: Gisseldramaet minutt for minutt

Litt tidligere sa offisielle algeriske kilder sier ifølge avisen El Watan at gisselaksjonen nå er over. Både gisler og gisseltakere er drept, ifølge avisen. Samtidig skal flere være befridd.

Reuters melder at 16 utenlandske gisler er satt fri. Ifølge dem er to av dem amerikanere, to tyskere og én portugiser.

Ifølge Sky News har algeriske spesialsoldater kjempet mot terroristene helt frem til lørdag formiddag. Ifølge mediehuset er ti britiske statsborgere savnet.

— Rydder miner

Hvor mange gisler som er drept, savnet eller satt fri, er fortsatt svært uklart.

Helt siden militæraksjonen startet torsdag formiddag, er det gjentatte ganger blitt meldt at den er avsluttet. Det har frem til nå vist seg å ikke være tilfelle. Statoil sa tidligere i dag at situasjonen ved anlegget fortsatt var «uavklart». Det samme melder britiske medier lørdag ettermiddag.

Det algeriske oljeselskapet Sonatrach skriver i en e-post til Aftenposten at spesialtrente algeriske soldater er i gang med en minerydningsoperasjon.

Sonatrach skriver videre at gassanlegget utenfor In Amenas var minelagt, og hevder at intensjonen var å sprenge anlegget i luften.

Ambassadør venter på tillatelse

Seks nordmenn er fortsatt savnet, etter at to norske borgere ble brakt i sikkerhet i natt.

Den britiske nyhetskanalen Sky News melder at den britiske ambassadøren er ventet å få tillatelse til å dra inn på gassanlegget senere på lørdag. Som Bergens Tidende skrev i dag, er det ingen vestlige diplomater som har fått lov å slippe inn på området.

Statsminister Jens Stoltenberg er nå landet i Bergen, og er på vei til pårørendesenteret. Det er stort politioppbud utenfor Scandic-hotellet på Kokstad.