Kulturminister Trond Giske (Ap) ga opp å kjempe for å få ordet. Derfor avbrøt han debatten og forlot lokalet, skriver VG Nett.

Den måpende motdebattanten Børge Brende (H) satt igjen da Giske forsvant. Han formidlet videre til programlederen i Trondheim at Trond Giske hadde forlatt studio.

Debatten dreide seg om et psykiatribygg på St. Olavs Hospital i Trondheim. Brende mener at de rød-grønne lovte dette i valgkampen, og kritiserte Giske for å ha lovet for mye. Under programmet «Ordskifte» fra Trondheim satt de to debattantene i NRKs selvbetjente radiostudio i Stortinget.

— Det var ikke mulig å fullføre en setning. Når du får ordet seks ganger etter hverandre, og hver gang kommer til det fjerde ordet i setningen, da har det ikke noen hensikt å debattere mer, sier Giske til VG Nett.

— Jeg har aldri opplevd noe liknende i de årene jeg har deltatt i politikken. Jeg håper han tar seg en god juleferie, for det tror jeg regjeringen trenger. Hvis han ikke liker debattformen, må han si det på radio i stedet for å skru av radioen, svarer Brende til VG Nett.

Det hører med til historien at debatten ikke ble sendt direkte.