— Vi hadde det ikke travelt i det hele tatt. Faktisk kom vi fram før tiden, sa nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) til pressen etter å ha svart på spørsmål i Stortinget om den ventede verftskrisen neste år.

Et team fra TV 2 la seg på hjul da Giskes bil kjørte forbi dem på vei til et møte med Aker Solutions i Kristiansand tirsdag. Mens de fulgte statsrådsbilen sørover, filmet journalistene sitt eget speedometer. Farten målte 140 kilometer i timen.

Stortingsrepresentant Harald Nesvik fra Fremskrittspartiet klarte åpenbart ikke dy seg da han som førstemann ut stilte spørsmål til Giske i stortingssalen.

— Vi har sett at det kan gå fort i svingene når statsråden er ute på veien for å skaffe seg kunnskap om verftsnæringen, sa Nesvik noe spøkefullt.

— Ja, det er viktig å ha en fast hånd på rattet når det går så fort, parerte Giske selv.

Da Giske møtte pressen etter spørretimen framholdt han at han ikke hadde bedt sjåføren kjøre fort sørover, men gjentok at han ikke visste hvor høy farten var.

— Jeg satt i baksetet og jobbet med saker og forberedte meg til møtet, men jeg hadde ikke noen følelse av at kjøringen på noen måte var uansvarlig, sa han.