Fastboende og feriegjester, alle i Gudbrandsdalen var torsdag på en eller annen måte berørt av naturkatastrofen, skriver Aftenposten.

De faste gjestene på Mageli Camping og Hytter nord for Hunderfossen i Gudbrandsdalen vet hva de må gjøre når flomvarslene kommer: Redde campingvognene som har de beste plassene, nærmest vannet.

Arvid Karlsen fra Lena er en av de som i mange år har hatt en av disse plassene. Onsdag fikk han dratt campingvognen høyere opp på campingplassen, langt over dit vannet pleier å nå.

Les også:

Ødelagt av vannmassene

Torsdag måtte han konstatere at alt han har laget til av faste installasjoner, blant annet terrasse og tilbygg, lå og fløt i vannet. Ødelagt.

— Det samme skjedde i 2011, forteller Karlsen til Aftenposten.

Også under flommen i pinsen i 2011 berget han campingvognen, men alt det andre gikk tapt. Han bygde opp terrassen på nytt på samme stedet, men nå er det slutt.

VANN OG RAS: Bilistene som prøvde seg på E6 i Gudbrandsdalen måtte torsdag tråkle seg forbi vannmasser og jordras, her mellom Ringebu og Hundorp.
HANS O. TORGERSEN

— Nå flytter jeg høyere opp på campingplassen, sier han med et oppgitt smil.

E6 stengt flere steder

De fastboende som torsdag skulle på arbeid, måtte bruke lang tid på å tråkle seg frem gjennom sperringer, vann, og jordskred. Både E6 og omkjøringsveiene er rammet mange steder.

Mange måtte gi opp forsøkene på å komme seg frem gjennom dalføret. E6 ble stengt på stadig flere steder etter hvert som vannstanden i Lågen steg raskere og raskere.