Nå vil kontrollkomiteen se på saken, ifølge TV 2.

Ifølge avtalen, som staten inngikk med flyselskapet i fjor, skal alle statsansatte på tjenestereiser velge Norwegian dersom det er mulig. Men arbeids— og administrasjonsministeren skal selv bare ha reist med lavprisselskapet tre ganger, 58 ganger har han valgt SAS eller Braathens.

Norman bor i Bergen og jobber i Oslo. På denne strekningen har Norwegian opptil åtte avganger daglig.

Andre nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Kjell Engebretsen (Ap), er forbauset over opplysningene.

— Det er klart at dette undergraver denne avtalen, og det kan, hvis sånne ting som dette forsetter, undergrave statsrådens autoritet både innad i eget embetsverk og i forvaltningen som helhet, sier Engebretsen til TV 2.

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen, som også er medlem av komiteen, varsler at saken vil bli fulgt opp.

— Det virker som at det fortsatt er stor forskjell på liv og lære for Victor Norman. Det er klart at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité stiller spørsmål om overholdelsen av denne avtalen, bruken av avtalen og kontrollmekanismene, sier Hagen som mener Normans forhold til eget avtaleverk har en svært negativ signaleffekt.

Norman ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

— Victor Norman har ingen kommentarer til dette i kveld, sa informasjonssjef Lisa Bang i Arbeids- og administrasjonsdepartementet til NTB søndag kveld.

<b>INGEN KOMMENTAR:</b> Victor Norman ønsker foreløpig ikke å kommentere sitt valg av flyselskap.
Håvard Bjelland