• Bækkelaget er forbanna på Tertnes og vi er forbanna på dem. Det sier seg selv at kampen blir knalltøff, sier tillitsvalgt for Tertnes-spillerne Mette Ommundsen

Øynene hennes lyser. Hun slurper kakao mens hun forteller at Tertnes-spillerne kommer til å gire opp et ekstra hakk når de møter Bækkelaget i Haukelandshallen i dag.

— Denne kampen vil vi vinne for Cecilie sin del, sier Ommundsen, som ikke er fornøyd med måten Bækkelaget har håndtert Leganger-saken på. Hun synes Oslo-klubben har kjørt altfor hardt ut mot Cecilie.

— Cecilie har hatt det vondt denne sesongen. Jeg er veldig imponert over at hun likevel klarer å spille, sier Ommundsen.

Leser ikke avisene

Hun vet at alle spillerne prøver å tenke på dagens kamp som en vanlig seriekamp.

— Vi har forberedt oss som vanlig, men alle merker spenningen. Og en tynn stall på grunn av skader gjør ikke spenningen mindre, sier 24-åringen. Ommundsen tror ikke Leganger-konflikten har påvirket spillerne sportslig.

— Jeg, i likhet med alle de andre spillerne, sluttet å lese om saken i avisene ganske tidlig i prosessen. Jeg vil ikke at saken skal gå inn på meg. Det hadde den sikkert gjort dersom jeg hadde fulgt med i mediene, mener Tertnes-spilleren.

Stolt av Tertnes

Som tillitsvalgt har hun tatt hensyn til Cecilie og spurt med jevne mellomrom om hun har det bra.

— Cecilie vet hun kan komme til meg dersom hun ønsker å snakke, sier Ommundsen, som begynner å bli ganske lei av å få spørsmål om Leganger-saken.

Selv om det har stormet rundt Cecilie i flere måneder, er Tertnes-vingen fornøyd med måten klubben har håndtert saken på.

— Vi har hele tiden klart å fokusere på det sportslige. Og jeg synes spillerne har fikset det veldig bra. Spesielt med tanke på at flere sentrale spillere er skadet, sier Ommundsen.

Hun tror spillerne er forberedt på mediesirkuset som venter i dag, og er ikke glad for at det blir fokusert på kampen bare på grunn av Leganger-saken.

— Men uansett. Vi kommer til å gi alt for Cecilie og Tertnes, sier Ommundsen.

Før hun legger til at hun på ingen måte misunner hva Cecilie må igjennom i ettermiddag.

KLAR TIL KAMP: – Kampen mot Bækkelaget skal vi vinne for Cecilies del, sier spillertillitsvalgt Mette Ommundsen.
ØRJAN DEISZ