— Beslutningen fra britiske miljømyndigheter om å fortsette technetium-utslippene viser at det var et alvorlig feilgrep av statsminister Jens Stoltenberg å ikke møte Tony Blair og overlevere en offisiell norsk protest mot Sellafield-utslippene i sommer, sier Kvassheim.

Venstres nestleder har engasjert seg i kampen for å få stanset Sellafield-utslippene, og besøkte det omstridte atomgjenvinningsanlegget i valgkampinnspurten.

— Dette er svært skuffende nyheter. Dessverre kommer de ikke uventet, selv om det er lagt frem god faglig dokumentasjon mot de radioaktive utslippene, sier Kvassheim til BT.

Venstre har i lengre tid hevdet at Ap-regjeringen har opptrådt for puslete i forhold til britiske myndigheter.

— Det er helt nødvendig å fremføre de norske protestene ansikt til ansikt med statsminister Tony Blair. Stoltenberg valgte å skrive brev, men det var en feilvurdering.

Kvassheim sier den nye regjeringen, uansett hvilke partier som danner den, er nødt til å overlevere en offisiell protest til Storbritannias statsminister.

Venstre-politikeren har ennå ikke gitt håpet om at det er mulig å vinne kampen mot technetium-utslippene fra Sellafield.

— Nå må slaget stå mot Blair. Han kan fortsatt overprøve beslutningen fra sitt miljødirektorat. Men det haster, og Norge må bygge allianser med andre land som er på linje med oss i denne saken, sier Kvassheim.

— Blir Venstre like offensiv i Sellafield-saken dersom dere havner i regjering med Høyre og KrF?

— Ja, vi har forpliktet oss til å kjøre denne saken videre enten det blir i regjeringsposisjon eller Stortinget, sier Kvassheim.