Politiet i Oslo satte opprinnelig meldefristen til mandag denne uken for Bjarte Baasland, sønn av Stavanger-biskop Ernst Baasland. Baasland har vært som sunket i jorden den siste tiden, men det er antatt at han skjuler seg for politi og kreditorer i Tsjekkia. Før helgen ba Baasland i en e-post politiet om mer tid for å kunne ordne opp med sine kreditorer, men han fikk avslag på dette.

– Men nå har vi innkalt ham til avhør en dag denne uken, og dersom han ikke møter da, vil vi sikte ham, sier politiadvokat Knut Horn ved finans— og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Horn vil ikke oppgi hvilken dag avhøret er satt til.

Horn sier Bjarte Baasland vil bli siktet for grovt bedrageri av over 26 millioner kroner, og at han vil bli etterlyst internasjonalt, dersom han ikke møter.

Foreldrene, Ernst og Bodhild Baasland, ble i august begjært konkurs av et annet familiemedlem, etter å ha tatt opp store lån fra venner og kjente for å hjelpe sønnen ut av sine pengeproblemer.

Blant dem som har betalt inn penger er Selvaag-arvingen Cecilie Nustad. Hun har anmeldt Bjarte Baasland for bedrageri av til sammen 26,6 millioner kroner.