Begge deler er basert på råvarer fra Terina Tynset. Ingen fenalår fra denne produksjonen er eller har vært ute på markedet.

Gilde trakk fredag kebabstrimlene fra markedet.

Tre prøver av en prøveproduksjon av lettsaltet fenalår fra Gilde Terinas anlegg på Tynset har testet positive for E.coli O103. Prøveproduksjonen, som består av 100 fenalår, har vært holdt i arrest på lager siden fabrikken på Tynset ble stengt 31. mars. Ingen fenalår fra denne prøveproduksjonen er eller har vært ute på markedet.

Den farlige E.coli-bakterien er også bekreftet i et parti kebabstrimler produsert ved Terina Lillehammer av råvaren Sau25 fra Terina Tynset.

Dette er en prøveproduksjon av kebabstrimler i porsjonspakninger levert til industrikunder.

Det dreier seg om prøveproduksjon der restbeholdningen er holdt tilbake etter stengningen av Tynset-anlegget.

Produktet ble sendt ut til industrikunder i begynnelsen av desember, heter det i en pressemelding fra Mattilsynet. Det er ikke registrert noen sykdomstilfeller knyttet til dette produktet. Gilde har besluttet å destruere hele restpartiet.

Gilde er informert om funnene.

– Vi forutsetter at Gilde iverksetter de nødvendige tiltak i forhold til dette, i tråd med Matloven, sier Kristina Landsverk, avdelingsdirektør i Mattilsynet.

– Vi registrerer at dette allerede er gjort i forhold til kebabstrimlene.