— Jeg har blitt advart mot den strekningen av andre vandrere, og jeg kjente det skikkelig i beina, forteller en sliten Bjarne Norevik.

— Det er mye verre å gå nedover enn oppover. Mer stivhet og verk i beina, slår han fast.

Til tross for problemene fullførte Bjarne også i dag nok en gangmaraton foran skjema: 41 kilometer fra Geilo til like forbi Ål. Etappen gikk i vekslende vær, med alt fra kraftige regnbyger til varmende sol.

Savner selskap

- Var det ettervirkningene etter gårsdagens tøffe etappe opp Måbødalen og over Vidda som gjorde seg gjeldende?

— Det er nok mulig at jeg fikk litt dagen derpå-følelse, både fysisk og psykisk. I går gikk jeg sammen med BT-journalist Knut Langeland, og det var trivelig selskap. Vi psyket hverandre opp, og småpratet underveis. Det ble nok et lite antiklimaks i dag, medgir Norevik.

Tutes fremover

Men i tunge stunder er det godt å få oppbacking av hundrevis av passerende biler.

— Det er utrolig mange som tuter og roper oppmuntringer når de passerer, både de som kommer østfra og vestfra. Det ser ut til at budskapet om marsjen og hensikten med den, har kommet ut til folk, sier Norevik.

Og dersom du ikke har oppfattet det ennå: Hjerteopererte Bjarne Norevik går fra Bergen til Oslo for å bevise at han er i god form overfor forsikringsselskapene som ikke vil gi ham livsforsikring. Samtidig slår han et slag for Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL).

I morgen venter LHL-arrangement på Gol, men Norevik er fast bestemt på å fullføre 41 kilometer i morgen også. Tilsammen skal det bli minst 478 kilometer, og han ligger fortsatt godt foran skjema.

NED DØDSBAKKEN: Bjarne Norevik gikk en ny gangmaraton i dag. I morgen fortsetter ferden mot Oslo.