Godteriet, som bærer navnet «White Rabbit» eller «Stor hvit kanin melkesukkertøy», er blitt forbudt i flere land etter funn av melkepulveret melamin i sukkertøyet.

Guanshengyuan Food Company i Shanghai nektet tidligere denne uken for at godteriet inneholdt melamin, men fredag ble det kjent at selskapet trekker produktet fra markedet, melder NRK.

Oslo og Molde

I Norge er godteriet «White Rabbit» funnet i minst to butikker, i Oslo og Molde. Butikken i Oslo har nå fjernet sukkertøyet fra sine hyller.

Mattilsynet jobber nå med å informere importører om situasjonen.

— Vi har oversikt over importører av denne type næringsmiddel. Det vi vet er at omfanget er lite, og våre distriktskontorer jobber nå med å kartlegge og informere importører om situasjonen, sier sek-sjonssjef Henning Osnes Teigene i Mattilsynet til NRK.

«White Rabbit» er veldig populært i Asia, og er for kinesere like kjent som Kvikk Lunsj er for nordmenn.

Har ikke tatt prøver

Mattilsynet mener at faren for å bli forgiftet etter å ha spist sukkertøyet med navnet Hvit kanin er liten.

Godteriet som bærer navnet «White Rabbit» eller «Stor hvit kanin melkesukkertøy», er blitt forbudt i flere land etter funn av melkepulveret melamin i sukkertøyet. I Norge er godteriet funnet i minst to bu-tikker, i Oslo og Molde. Butikken i Oslo har nå fjernet sukkertøyet fra sine hyller.

— Det er ikke påvist melamin i Hvit kaninsukkertøy funnet i Norge. Vi fikk vite om produktet da NRKs journalist kontaktet oss, så det er ikke blitt tatt noen prøver ennå, sier seksjonssjef for eksport og import, Henning Osnes Teigene, i Mattilsynet.

- Ingen fare

Teigene avviser at det skulle være noen fare dersom man har spist av dette sukkertøyet, og henviser til en sak Mattilsynet selv har publisert på sine nettsider. I saken står følgende:

«Voksne og barn med et vanlig konsum av kjeks, sjokolade, supper og godterier importert fra Kina vil ikke utsettes for helsefare selv om produktene skulle inneholde melamin».

Trekker produktet

Guanshengyuan Food Company i Shanghai, som produserer sukkertøyet Hvit kanin, nektet tidligere denne uken for at godteriet inneholdt melamin, men fredag ble det kjent at selskapet trekker produktet fra markedet, melder NRK.

Mattilsynet jobber nå med å informere importører om situasjonen.

— Ut ifra våre meldesystemer på import, ser vi at omfanget ikke er særlig stort. Vi har satt i gang en grundigere kartlegging for å finne ut mer om akkurat produktet Hvit kanin, sier Teigene.