Vadsø-kvinnen som har bodd i Norge siden 1993, la selv kortene på bordet og venter nå på reaksjonen fra rettsvesenet. Nå advarer hun andre russiske kvinner mot å inngå proforma ekteskap, skriver Finnmarken.

– Jeg ville hjelpe dem, og vi ble enige om at min svigersønn skulle komme til Norge for å arbeide, slik at han kunne hjelpe min datter og sønnen med penger, sier hun.

Flyttet til Vadsø

For at svigersønnen skulle få lovlig opphold i Norge, skulle han skille seg fra Ljubov Nilsens datter og gifte seg med 51-åringen. Etter tre år skulle han få bosettingstillatelse i Norge, og da kunne familien i Murmansk komme etter.

I begynnelsen gikk alt etter planen. Svigersønnen og Ljubov giftet seg, og han flyttet inn hos henne i Vadsø. Datteren besøkte sin tidligere ektemann og moren ved flere anledninger, og hun ble igjen gravid, mens kjæresten var gift med moren. I 2004 fikk svigersønnen bosettingstillatelse, men da begynte problemene for familien.

Forholdet mellom datteren og svigersønnen gikk dårligere, og han ønsket ikke lenger å bo sammen med henne i Norge, slik de hadde planlagt. I mai i fjor tok Ljubov ut skilsmisse.

Vil gjøre opp for seg

Dermed forsvant håpet om å få datteren og barnebarna til Norge og Ljubov Nilsen bestemte seg derfor for å legge alle kortene på bordet. Få dager etter skilsmissen gikk hun til politiet og tilsto at hun hadde vært delaktig i et proforma ekteskap.

– Jeg fortalte hele historien, og tilsto hva jeg hadde gjort, forteller hun til Finnmarken.

Hun er forberedt på at saken kan få rettslig etterspill.

– Jeg vil gjøre opp for meg, og kan gjerne gå i fengsel, sier hun.