13 eksperter skal gi råd til Hanssen om hvordan helsevesenet skal kunne fungere bedre.

Tidligere statsråd, nå økonomiprofessor Victor Norman ved NHH, sitter i utvalget. Andre medlemmer er blant andre eks-fotballspilleren Dagfinn Enerly og kreftlege Stein Kaasa fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

Vil høre din historie

Ingen kjenner helsevesenets flaskehalser bedre enn dem som selv har stått i kø for å bli frisk.

Nå kan du fortelle Hanssen din historie, eller gi råd om hva som må gjøres for å få et mer velfungerende Helse-Norge: Hvordan fungerer fastlegeordningen for deg? Hvor lett fikk du behandling sist du trengte det? Hvordan kan sykehusene jobbe mer effektivt og gi bedre pleie?

Skriv til Bjarne Håkon Hanssen nå:

Her kan du gi helseministerens dine råd!

Historien din vil ikke bli publisert på bt.no med det samme. Vi vil istedenfor samle BT-lesernes erfaringer og sende dem til Helse— og omsorgsdepartementet.

Konkurransetalsmann

Norman er den eneste fra Hordaland i Hanssens ekspertgruppe. Han har tatt til orde for at konkurranse bør være en selvfølgelig del av helsevesenet.

«Det blir som oftest ikke noe av mulige gevinster ved samordning og stordrift hvis bedriftene ikke har et ytre konkurransepress som tvinger dem til å skjerpe seg. Det blir heller ikke noe av effektivisering i helsevesenet hvis ikke sykehusene har noen konkurrenter å måle seg med og bryne seg mot», skrev han i Dagens Næringsliv i 2004.

_Les også:

Skeptiske til ny Hanssen-resept_

Norman vil foreløpig ikke røpe noe om hvilke råd han spiller inn i ekspertgruppen.

— Vi sitter midt i arbeidet og skal være ferdig i mars, sier Norman til BT.

I fjor høst besøkte helseministeren Bergen Røde Kors Sykehjem for å lære av det han kalte «Norges beste sykehjem».

Hva synes du om Hanssens ekspertgruppe? Diskuter tiltaket her.

SCANPIX