Den kidnappede bergenseren landet i ettermiddag i Oslo, etter å ha sittet elleve dager i fangenskap hos en lokal stamme i Jemen.

— Det er godt å være hjemme, sa Danielsen på en pressekonferanse i 15-tiden søndag ettermiddag.

Borført på pappas bursdag

Her fortalte han et samlet pressekorps om hva som skjedde da han ble kidnappet på åpen gate rett før midnatt lørdag 14. januar.

— Jeg hadde akkurat ringt hjem og gratulert min far med bursdagen hans. Min mor advarte meg, og sa «Pass på så du ikke blir bortført nå». Bare noen minutter senere, ti minutters gange fra leiligheten min, stanset en bil ved siden av meg. Ut kom en mann med maskingevær, som kommanderte meg inn i bilen, forteller Danielsen.

Maskingevær i ansiktet

I bilen satt det to andre menn, også de bevæpnet.

— Frykten tar over i en slik situasjon, og jeg var sikker på at nå sang det på siste verset. Når du har et maskingevær opp i ansiktet, så tenker man jo det verste, sier bergenseren.

Etter hvert la imidlertid kidnapperne ned våpnene og tilbød Danielsen vann og mat på den to og en halv lange bilturen fra Jemens hovedstad Sanaa og opp i fjellene i Marib-regionen.

— Her ble jeg også gitt litt toalettsaker. Det har ikke stått på hygienen i alle fall, spøker Danielsen.

Kjæreste og skitur

Han forteller at selv om han har blitt behandlet relativt greit, har opplevelsen vært svært belastende.

— Dette har vært en traumatisk og vanskelig opplevelse, som har involvert mye redsel. Jeg unner ikke noen å oppleve noe slikt som dette, sier Danielsen.

De neste dagene skal 34-åringen tilbringe med kjæresten, familie og venner.

— Nå skal jeg bare slappe av. Kanskje blir det en skitur til uken, sier Danielsen. Jeg har hatt mye å tenke på, og det har vært mye å fordøye.

BLE KIDNAPPET: Gert Danielsen fortalte om den skremmende opplevelsen på en pressekonferanse søndag.
MAGNUS A. HOLTE