Flere georgiske medier skriver torsdag formiddag at en av de døde etter skytingen på Utøya er identifisert som Tamta Liparteliani.

— Dessverre har våre verste antakelser vist seg å være virkelige. Jenten er blitt identifisert blant de døde. Vi har samarbeidet med norske politimyndigheter siden terrorangrepet skjedde, og de ​​har hatt store problemer når det gjelder identifisering av de døde. I går ba de om fingeravtrykk av jenten og sendte dem straks biometriske data. Etterpå ble det bekreftet at jenten var blant de døde, sier Giorgias viseutenriksminister Nino Kalandadze ifølge TV-kanalen Rustavi 2.

Liparteliani var medlem i ungdomspartiet Young Socialists of Georgia. Venninnen Natia Chkhetiani var også tilstede på øyen. Hun så Liparteliani like før skytingen.

— Vi gikk sammen fra konferansesalen til rommene våre. Deretter gikk jeg på do og da jeg kom tilbake hadde Tamta allerede gått. Da hørte jeg skuddene, forteller hun til Rustavi 2 TV.

Chkhetian gjemte seg ulike steder på øyen før hun til slutt ble reddet. Hun skal være i god behold etter hendelsen.

Foreldrene til Liparteliani, og en georgisk diplomat, reiste tildligere i uken til Oslo for å leter etter kvinnen.

Kripos har så langt ikke bekreftet at Liparteliani er identifisert, og Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere saken.

Det georgiske konsulatet for Danmark og Norge har ikke svart på bt.nos henvendelse.