Fagforeninger i Hellas innledet tirsdag en 48 timer lang generalstreik i protest mot myndighetenes sparetiltak. Flyplasspersonell har varslet punktstreiker, men det går ikke i nevneverdig grad ut over reisende fra Norge.

— Generalstreiken har vært på morgenen og ettermiddagen i Aten. Våre flyginger har landet midt på dagen tirsdag. Onsdag vil vi få en forsinkelse på en time og ett kvarter. Så dette berører ikke SAS' passasjerer i nevneverdig grad, sier pressevakt Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Og det er på dette nivået både Norwegian og charterturoperatørene Star Tour og Ving merker konsekvensene av streiken. I alle selskapene er det noen få forsinkelser, men turistene kommer fram.

— Vi opplever bare små forsinkelser. Våre kunder kommer seg fram som normalt. Det vi hører om streiken, skjer i hovedsak på fastlandet. Men 99,9 prosent av våre kunder drar ut til de greske øyer. Slik det ser ut nå, opplever vi få konsekvenser av generalstreiken, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Lena Petersson i Star Tour til NTB.