— Forskjell i utdannelse er ikke noe problem, sier hun. Og de andre er enige: I valget av kjæreste, samboer eller ektefelle, spiller utdannelsesnivået ingen som helst rolle.

— Men hun bør ha noe i hodet, ikke ligge på sofaen hele dagen. Og hun bør vel kanskje ikke akkurat jobbe på McDonalds, sier Roger Roppestad. Han går på kjemiingeniørlinjen på Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Men hva om hun har høyere utdannelse enn ham? – Ikke noe problem, sier Roger.

En jobb å trives i

— Det viktigste er vel at en har en jobb en trives med og er stolt av, mener Kjersti Flatås.

Heller ikke hun synes forskjell i utdannelsesnivå er noe problem. Selv går hun på bioingeniør. Kjæresten studerer til sivilingeniør på NTNU.

— Jeg utdannet meg først til kokk. Beslutningen om å begynne på Høgskolen tok jeg på egen hånd. Det hadde ikke noe med hans utdannelse å gjøre. Jeg var vel rett og slett litt lei av å lage mat på heltid, sier Kjersti.

Status som bonus

Tanken på at status skulle virke inn når det gjelder hvem man velger å dele livet med, er i det hele tatt fremmed for de tre.

— Statusen måtte i så fall være en bonus, mener Roger. Han synes heller ikke det kan spille noen rolle for et eventuelt ekteskap hva slags bakgrunn den utkårede har.

— Kanskje ville jeg ikke være så interessert i en rikmannsdatter, en som har fått alt i hendene. Sympatien går heller til folk som kommer fra litt vanskelige kår og har jobbet seg opp nedenfra, sier han.