Lotteri— og stiftelsestilsynet i Førde ønsker å gjøre skolene til gamblingfrie soner. Nå har rektorene ved alle landets ungdomsskoler fått e-postbrev fra tilsynet med oppfordring til å gjøre noe med det økende problemet.

Rådgiver Steinar Hatlestad i Lotteri- og stiftelsestilsynet sier at responsen på brevet har vært som forventet.

Tiltak

– Flere skoler er oppmerksom på problemer og har satt i verk tiltak gjennom sine interne reglementer. Vi regner med at vårt brev har fungert som en påminning om problemet. Flere rektorer og elevrepresentanter har kontaktet oss og bedt om mer informasjon, sier Hatlestad.

Brevet til ungdomsskolerektorene er et ledd i en treårig holdningskampanje Lotteri- og stiftelsestilsynet har satt i gang for å forsøke å bremse strømmen av spilleavhengige her i landet. Bakgrunnen er at den internasjonale gamblingindustrien har satt et økende trykk på å rekruttere unge til nettpoker og nettgambling.

Ungdommer bekymret

I en MMI-undersøkelse som Lotteri- og stiftelsestilsynet gjennomførte i vår, svarte hver femte tenåring mellom 15-18 år at de var bekymret for pengespillingen til noen i sin nære familie og omgangskrets.

Steinar Hatlestad sier at ungdommer i risikosonen for å bli spilleavhengige er målgruppen for kampanjen.

– Ungdommene skal vite hva de gjør når de begir seg inn på dette feltet. De skal vite at de som står bak disse spillene på nettet er en rå og kynisk industri som bare er ute etter å tjene penger. Vi har også mistanke om at det noen ganger er rent juks som foregår, sier rådgiver Steinar Hatlestad.