Hosein ble onsdag varetektsfengslet for fire nye uker siktet for drapet på sin kone Gry Hosein. 35-åringen påkjærte kjennelsen fra Skien og Porsgrunn forhørsrett til Agder lagmannsrett. De forkastet fredag kjæremålet.

— Verken han selv eller jeg hadde ventet at Gamal skulle frifinnes. Påkjæringen var mer ment som en markering og en understreking av at han ikke er skyldig i drapet på sin kone. Gamal er redd for at en eventuell passivitet skal bli brukt mot han. Derfor påkjærte han dermed kjennelsen, forteller Granmo til NTB.

Fikk en knekk Han var selv i fengselet og pratet med sin drapssiktede klient fredag. Skiens-advokaten forteller at Hosein igjen er i balanse.

— Det toppet seg for ham da Gry ble funnet død tirsdag. Han skulle løslates samme dag, og hadde sett fram til både det og til å møte barna sine. Alt kom derfor på en gang, og Gamal fikk en psykisk knekk. Nå ser han imidlertid ut til å være ved sitt gamle jeg igjen, forteller Granmo.

Nesten fri Gamal Hosein har sittet fengslet siden 23. januar, og han er siktet for drapet på sin 28 år gamle kone.

Det vil trolig ta åtte uker før den endelige obduksjonsrapporten som forteller hva Gry Hosein døde av, er klar. Det er særlig de toksikologiske prøvene som det tar tid å få svar på. Disse prøvene kan blant annet fortelle om Gry var påvirket av noe da hun døde.

Gry Hosein ble meldt savnet søndag 14. januar, men ble sist observert dagen i forveien. Politiets teori er at drapssiktede Gamal Hosein kvalte sin kone i gatekjøkkenet deres på Falkum i Skien.

NTB