HILDE KRISTIN JOHANSEN, NTBSkien/Oslo

I alt tre politibiler fulgte den drapssiktede Gamal Hosein til den private minnestunden på kirkegården ved Kilebygda kirke sørvest for Skien sentrum. Inne på kirkegården ble han fulgt av to polititjenestemenn. Samtidig skal tre andre tjenestemenn holdt vakt.

Kysset graven Tydelig beveget ble Hosein stående ved graven i et kvarter. Han hadde med seg en blomsterbukett, og like før han skulle gå, bøyde han seg ned og kysset graven.

Da avskjedsstunden var over, ble han fraktet tilbake til Skien kretsfengsel.

Hans forsvarer, Jan Erik Granmo, har ikke snakket med sin klient etter den private minnestunden ved graven, men sier Hosein setter pris på at han til slutt fikk ta farvel med sin kone.

— Da han fikk vite om dette tirsdag, var han glad for at han fikk denne muligheten. Det er selvfølgelig ikke slik det burde vært løst, men nå legger vi det bak oss, sier Granmo til NTB.

Strid Gamal Hosein har hele tiden vært uenig i politiets forslag til hvordan han skulle få ta farvel med sin avdøde kone. Da han ikke fikk delta i selve begravelsen av hensyn til Grys øvrige familie, ytret han ønske om en privat minnestund i kirken i forkant. Politiet avslo, men tilbød ham å ta farvel i en seremoni hos begravelsesbyrået mandag kveld. Dette sa Hosein nei til, fordi han ikke var i fysisk og psykisk stand til det.

Hosein er siktet for å ha tatt livet av sin kone Gry, som forsvant fra Skien 13. januar. Liket av henne ble funnet i Skienselva 6. mars.