— Når Grys pårørende og Gamal Hosein har uforenlige ønsker, må noen vike. Jeg mener det er mest rimelig at siktedes ønske må vike i denne saken, sier statsadvokat Kjetil Omholt i Vestfold og Telemark til NTB.

Dermed opprettholder han politiets avgjørelse i saken. Gry Hoseins pårørende har sagt at de ikke ønsker å møte i Grys begravelse dersom hennes drapssiktede ektemann kommer.

Ifølge statsadvokaten har ikke Gamal Hosein rett til å klage avslaget inn for Riksadvokaten.

- Ikke klagerett - Hosein har ikke klagerett, men dersom det kommer en klage, vil jeg sende den videre til Riksadvokaten, som kan velge om klagen skal behandles, sier Omholt.

Hoseins forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, har opplyst at han vil klage saken inn for Riksadvokaten dersom statsadvokaten opprettholder politiets avgjørelse om ikke å la Hosein møte i konas begravelse. Granmo var i retten onsdag formiddag og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Sakens karakter Statsadvokaten sier at også han kunne avvist å behandle klagen fra forsvareren med hjemmel i Straffeprosesslovens paragraf 59 a. Men Omholt sier han valgte å behandle den på grunn av sakens karakter.

Nå gjenstår det å se om Riksadvokaten vil behandle saken. Gjør han det, vil det være første gang at landets øverste påtalemyndighet tar stilling til om en mann som er varetektsfengslet og siktet for drapet på sin kone får delta i hennes begravelse. Verken riksadvokat Tor-Aksel Busch eller assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre var tilgjengelig for kommentar onsdag formiddag.

Gamal Hosein (35) er siktet for å ha drept sin kone Gry Hosein (28) i deres butikk Faresgrillen i Skien lørdag 13. januar. Liket av Gry ble funnet flytende i Porsgrunnselva i Porsgrunn sentrum tirsdag forrige uke.

NTB