Forfatteren av den erotiske boken «Elektras vindmølle», Eva Gikling, var en av temainnlederne forde borgerlige konfirmantene i Sunndal, Møre og Romsdal sist helg.

Eva Gikling ga sin egen bok til nykonfirmerte tenåringene i gave, melder NRK Møre og Romsdal.

I 2004 ga Gikling ut boken «Elektras vindmølle». På omslaget omtales boken som en hot sommerroman, en dampende, sint, kvinnelig og naken roman om kjærlighet, sex og de vanskelige valgene.

Direkte sex-scener

Boken har mange direkte beskrivelser av sex-scener mellom hovedpersonene Elektra og Ulven:

«Jeg flyter over. Jeg koker, jeg kan ikke puste eller snakke, jeg rister av lyst. Og akkurat da jeg nesten har gitt opp håpet om å få kjenne ham inni meg, trekker han seg litt unna, bare for å gli rett inn. Helt inn. Det kaller vi en innertier!», skriver Gikling i boken.

Flere har reagert på gaven til de unge konfrimantene, i følge NRK. Eva Gikling har selv sagt at boka er en voksenbok. I boken beskrives det:

«Ertende lar jeg tungespissen berøre den så vidt, for å trekke meg litt unna igjen. Etter hvert har jeg saumfart hver en millimeter av lårene, magen og alt annet enn selve flaggskipet på underlivet hans. Og nå står det jammen som en flaggstang også»

— De er utsultet

Eva Gikling avviser at hun har gjort noe galt ved å dele ut boken. Hun mener at det kan gjøre godt å lese boken, for ungdom som vokser opp i et kroppsfiksert samfunn.

— Dette er problemstillinger som de unge har i sin hverdag, enten vi voksne vil innse det eller ikke,sier hun til NRK Møre og Romsdal.

- Så du tror ikke dette har vært usunt for konfirmantene?

— Nei, hadde jeg trodd det hadde jeg ikke gjort det. Det er kjempeviktig å kunne snakke om sex og samliv. De vokser opp i et samfunn med et veldig press på kropp. Jeg opplever at ungdommene er utsulta på å bli tatt på alvor, sier Gikling.