-Hvis noen ikke føler seg i stand til å ha undervisning, er det bedre at de kommer 9.30 enn 8.00. Det kan kanskje høres dumt ut, men vi har erfaring med dette. Dette betyr ikke at vi legaliserer fyll, vi forholder oss til realitetene, sier rektor Torolv Hellemo ved Hetland videregående skole til VG.

Han understreker at avgangselevene ikke egentlig får fri de første to timene, men at de gis mulighet til å jobbe individuelt og selvstendig. Elevene ved skolen har fra før to selvstendige timer midt på dagen, men fritimene blir nå flyttet til begynnelsen av skoledagen.

I fjor vår var enkelte elever ved skolen så utslitte etter langvarig russefesting at de sov da de fikk utdelt norskeksamen, men i år har russen i Stavanger og Randaberg inngått en "festeavtale" med Rogaland fylkeskommune.

-Jeg er litt spent på hvordan det vil gå, sier rektor Hellemo. Russefeiringen varer fra 25. april til 17. mai og russedraktene skal ikke brukes før 24. april.

-Undervisningen blir mye mer fleksibel. Vi oppfatter det ikke som at vi får fri de første timene av skoledagen. Jeg tror ikke dette vil bli misbrukt, sier russepresident på Hetland, Krister Bendiksen Helgevold.

(NTB)