I nyttårshelgen er det bedre plass på togene, opplyser NSB.

— Hvis man skal reise med tog over en lengre strekning en av de første dagene, er det lurt å henvende seg til kundetelefonen eller oppsøke jernbanestasjonen. Det kan være enkeltplasser samt avbestillingsplasser å oppdrive, opplyser vakthavende informasjonssjef Preben Colstrup til NTB.

Togtrafikken gikk onsdag ettermiddag som normalt, men på de lengre distansene var det mer folk enn vanlig. Noen mindre forsinkelser ble meldt, men de fleste togene var i rute.

Vanlig flydag

På Gardermoen var det trafikk omtrent som på en vanlig hverdag 2. juledag.

— Vi har cirka 5500 passasjerer ut og omtrent det samme antallet inn gjennom flyplassen. Dette er litt mer enn en vanlig hverdag, men trafikken flyter helt som normalt og det er ikke meldt om vesentlige forsinkelser, sa pressetalskvinne i SAS Siw Meisingseth til NTB onsdag ettermiddag.

Det eneste unormale var en innstilt avgang fra Oslo til Haugesund på grunn av isete rullebane i Haugesund.

Meisingseth mener det virker som folk har spredd ferien utover i uka, slik at vi ikke får den helt store hjemreisedagen denne juleferien.

Hardangervidda åpen

Vegmeldingssentralen kan formidle en gladnyhet, nemlig at riksvei 7 over Hardangervidda, som skulle vært stengt til torsdag, ble åpnet allerede onsdag.

— Over hele Sør-Norge er det kaldt oppholdsvær og nesten ikke vind, med godt vinterføre de aller fleste steder, også over fjellovergangene, opplyste vaktoperatør Lars Fuglesang ved Vegmeldingssentralen til NTB onsdag ettermiddag.

Han venter ikke noe stort julerush inn mot de store byene, siden en del trolig har tatt fri de to arbeidsdagene i romjula i år og trafikken derfor fordeler seg over flere dager.

I Nord-Norge var det noe vind onsdag, og det var kolonnekjøring på en del veistrekninger.

(NTB)

FULLT: Tenker du å reise med toget en av de nærmeste dagene, bør du skynde deg å bestille plass. (Arkivfoto)