Ifølge Fremover må han nå gjøre opp for opptrinnet med 24 dagers betinget fengsel og en bot på 25.000 kroner. I to år må fiskeren klare seg uten førerkort.

Det var i oktober i fjor at mannen tok seg en heller fuktig kveld på byen etter å ha klappet til kai i Lødingen. Etter stengetid fortsatte festen i MC-klubbens lokaler der også Falken Redningstjeneste holder til.

Ved femtiden om morgenen ble en kvinnelig beboer i huset vekket av det hun senere i retten karakteriserte som «høylytt stønning» på gangen. Da hun gikk ut for å sjekke, lå fiskeren og onanerte åpenlyst.

– Hva i all verden er det du holder på med? spurte kvinnen før hun fikk stablet mannen på bena og sendt ham ut utgangsdøra, skriver Fremover.

En drosjesjåfør som hadde hatt fiskeren som passasjer tidligere på kvelden gjenkjente like etter sin ekskunde som sjåfør bak i av Falkens redningsbiler. Kjøreturen ned på ferjeleiet ga drosjesjåføren mistanke om at mannen ikke var edru. Sjåføren ringte til Falken og spurte om selskapet hadde en utrykning på gang. Svaret var nei.

– Da trur æ Falken må berge bergingsbilen, lød beskjeden fra drosjesjåføren som sammen med Falkens stedlige representant innledet søk etter redningsbilen.

Med sildefiskeren bak rattet ble bilen funnet parkert. Politiet ble tilkalt og konstaterte at mannen to timer etter kjøring hadde en promille på 1,10.