Hendelsen fant sted klokken tre natt til onsdag på Thai Airvays flight TG 950 fra Bangkok til København Lufhavn Kastrup.

— Godt og vel en time etter avgang fra Bangkok gikk mannen amok, forteller kriminalinspektør, Carsten Holder, sjef for politiet på Kastrup, til bt.no.

— Han var meget, meget beruset og meget voldelig. Han både skubbet og slo kabinpersonalet og hadde tydelig til hensikt å åpne en av flydørene mens flyet var i 10.000 meters høyde.

— Det var en grusom opplevelse. Jeg så hvordan han og rev og slet i flydøren for å komme ut, forteller en 34 år gammel kvinne som var om bord i flyet, til den danske avisen B.T.

Den 40 år gamle mannen, som er hjemmehørende i Haugesund, var så rabiat at det måtte fem passasjerer til for å overmanne ham. Til slutt satte de seg på ham. «Vill, voldsom, meget aggressiv og virket farlig», lyder vitnebeskrivelser gjengitt i B.T.

— Det kom til håndgemeng og mannen fikk håndleddene lenket sammen med plastikkstrips og bundet til et flysete. Deretter fikk han en beroligende sprøyte av en dansk lege som var ombord i flyet, forteller Carsten Holder.

— Men han roet seg ikke av den grunn. Han skrek og hylte slik at de en liten stund valgte tape over munnen hans. Til slutt falt han til ro.

Mannen ble møtt av en uniformert velkomstkomité på Kastrup lufthavn og tatt med til avhør.

— Han husker ikke mye av det som skjedde. Det eneste han sier han erindrer er at han satt fastbundet i flysetet og ble forklart hva som hadde hendt.

Haugesunds-mannen er nå siktet etter to paragrafer i den danske straffeloven med strafferammer på henholdsvis tre og åtte års fengsel.

— Vi anser dette som meget grovt. Han har med sine handlinger satt mange andre menneskers liv i fare, sier Holder.

40-åringen er nå løslatt og returnerer til Norge.

— Vi kommer til å etterforske saken ferdig, avhøre de siste vitnene, som er kabinpersonalet og så oversende saken for pådømmelse i Norge, sier kriminalinspektøren.

Thai Airlines