I april måtte Øyvind Halleraker trekke seg som samferdselspolitisk talsmann etter at blant andre BA og VG avslørte at han hadde mottatt skjulte honorar fra et verv han ikke innrapporterte til Stortinget. Nå har sunnhordalendingen fått sin oppreisning i partiet. Halleraker blir nemlig klokken tre i dag valgt som Høyres fraksjonsleder i utenriks— og forsvarskomiteen i den kommende perioden, noe som innebærer at han blir Høyres utenrikspolitiske talsmann. Det er et verv som nyvalgt forsvarsminister Ine Marie Søreide Eriksen hadde i forrige periode.

— Jeg er veldig godt fornøyd, sier Halleraker, som heller ikke legger skjul på at det var en jobb han heller kunne tenkt seg. - Det mest spennende ville selvsagt være å sitte i samferdselsdepartementet, men nå ble ikke det vårt departementet, så da var det greit å gjøre noe nytt, sier han.

Halleraker er også er en av tre personer i Høyres gruppeledelse på Stortinget. I tillegg er han tverrpolitisk leder for Hordalandsbenken.

Nestleder

Øyvind Halleraker blir trolig nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen. Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt blir leder.

— Det er mange store spørsmål i utenriks- og forsvarskomiteen. Vi har blant annet en av Nord-Europas største marinebaser i Hordaland som trenger oppmerksomhet.

I utenriks- og forsvarskomiteen får Halleraker blant annet selskap av Liv Signe Navarsete (Sp) og Knut Arild Hareide (KrF).

Det er også verd å merke seg at Helge Andre Njåstad fra Austevoll blir leder for kommunal- og forvaltningskomiteen. Det betyr at han får en helt sentral jobb med å lose gjennom den varslede kommunesammenslåingsreformen fra Solberg-regjeringen. I den samme komiteen er også Høyres Bjørn Lødemel fra Hornindal plassert.

Ingrid Heggø (Ap) fra Høyanger blir Arbeiderpartiets fiskeripolitiske talsperson. Hun skal sitte i næringskomiteen. Frps Gjermund Hagesæter er valgt som fraksjonsleder i finanskomiteen og parlamentarisk nestleder.

Her er listen over komiteene til de andre stortingspolitikerne fra Hordaland og Sogn og Fjordane:

Transportkomiteen:

Magne Rommetveit (Ap)

Torill Eidsheim (H)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen

Jette F. Christensen (Ap)

Erik Skutle (H)

Arbeids- og sosialkomiteen:

Sveinung Rotevatn (V)

Helse- og omsorgkomiteen

Ruth Grung (Ap)

Audun Lysbakken (SV)

Energi- og miljøkomiteen

Per Rune Henriksen (Ap)

Finanskomiteen

Terje Breivik (V)

Sigurd Hille (H)

Gjermund Hagesæter (Frp), fraksjonsleder

Justiskomiteen

Peter Christian Frølich (H)

Næringskomiteen

Ove Trellevik (H)

Utenriks og forsvarskomiteen

Øyvind Halleraker (H), fraksjonsleder

Knut Arild Hareide KrF)