• Hansa-sjefen har dårlig korttidshukommelse, mener Ringnes-sjef Jan Bodd. Forholdet mellom de to bryggeriene er kjølig etter at Hansa Borg meldte seg ut av Bryggeriforeningen torsdag.

Forholdet ble ikke akkurat bedre av at Jan Bodd, administrerende direktør i Ringnes og styreleder i Bryggeriforeningen, kalte Hansa Borg-toppsjefen Lars A. Midtgaard useriøs i Dagens Næringsliv lørdag.

— Akkurat det avstår jeg fra å kommentere. Saken grunner i at næringen har vært gjennom en vanskelig periode. Saken toppet seg da Ringnes fremprovoserte at Hansa Borg måtte dekke bryggerimerket på Branns drakter under cupfinalen i fjor, sier Midtgaard.

- Motstridende interesser

Nå har Hansa Borg altså meldt seg ut av Bryggeriforeningen, som er en videreføring av den tradisjonsrike bryggeri- og mineralvannforeningen. Årsaken er motstridende interesser i ølavgift- og reklameforbudsaker. Hansa Borg mener også at danskeide Ringnes motarbeider de norske ølprodusentene. Hansa Borg ønsker å få med seg de andre norskeide bryggeriene ut av foreningen, men har foreløpig ikke lykkes.

  • Vi jobber for lokale tradisjoner og tilstedeværelse. Prosessen med å melde seg ut har pågått over tid, og det stemmer ikke at vi gikk til pressen før vi var i kontakt med Bryggeriforeningen slik Ringnes hevder, sier Midtgaard.

— Jeg lurer på om korttidshukommelsen til Midtgaard er dårlig. Ringnes har for det første ikke blitt mer utenlandseid siden juni, da Bryggeriforeningen ble dannet. For det andre er hans eget bryggeri 40 prosent utenlandseid og har Heineken i sin stall. Men jeg er ikke interessert i en lang debatt med Midtgaard. Jeg mener at eierskap ikke er avgjørende for at vi har felles interesser, og det er bedre at vi setter oss rundt samme bord enn å diskutere gjennom media, sier Bodd.

- Jobber for lavere avgifter

Han sier han har jobbet aktivt for både lavere ølavgifter og mot reklameforbudet, og at han i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) har tatt opp at norske bryggerier må sikres samme rammebetingelser som de utenlandske. I tillegg har han hatt flere innlegg i norske aviser om temaet de siste ukene.