Det er full fyr i billageret der, og det er mange biler som brenner, opplyser operasjonsleder i politiet, Charles Bøgild.

— Det brenner i et titall bilvrak og brannvesenet holder på med slukkingsarbeid på stedet. Det er ikke meldt om noen personskade, sier han.

Brannen er ved lokalene til Rogaland Bildeler AS, som ligger på søre Eigerøy ved Egersund, skriver Aftenbladet.no.

Vurderer evakuering

— Det er kraftig røykutvikling fra stedet, men ikke fare for bebyggelsen. Brannvesenet jobber med å avgrense brannen, men lar det brenne ned der det brenner, sier brannsjef Per Steinar Berentsen til Aftenbladet.

Sivilforsvaret er satt inn, og grunnen til det er den voldsomme røyutviklingen. Det er forløpig ukjent hva røyken inneholder.

— Publikum blir bedt om å holde seg innendørs og lukke ventiler og vinduer, oppfordrer operasjonsleder Bøgild.

Det er foreløpig ikke snakk om evakuering, men dette vurderes fortløpende - etter retning og styrke på røyken, sier brannsjefen.

Brennbare væsker

Brannvesenet jobber akkurat nå med å få ut bensin og brennbare væsker som er på området. Brannen flammer akkurat opp, og det har vært store smell. Dette er trolig materiale som kan brenne lenge.

Det skal altså ikke være noen skadde, men det er røyken som bekymrer. Røyken driver nå utover Hovland mot Aker Solutions.

Rogaland Bildeler ligger like ved fergekaien der Danmark-fergen tidligere gikk.

FARLIG: Området evakueres fordi det er ukjent hva røyken inneholder.
ARNT OLAV KLIPPENBERG