Politi, ambulanse og brannvesenet har rykket ut til Oslo Plaza etter funn av en mystisk koffert. Idet kofferten ble åpnet kom noen mennesker i kontakt med et hittil ukjent pulver. Det bekrefter vaktkommandør i Oslo Brannvesen, Erik Grydeland, overfor Aftenposten.no. Oslopolitiet har blant annet rykket ut med bombegruppen sin.

— Det er funnet et ukjent pulver som nå skal spyles av noen personer. Vi vet ikke hva slags pulver dette er, og vi vet ikke hvem kofferten tilhørte, sier Grydeland.

Funnet på hotellrom Ifølge politiet ble kofferten først funnet på et hotellrom av to ansatte, og de kunne fastslå at den inneholdt en form for pulver. Hotellet varslet derfor politiet, og to tjenestemenn fra politiet rykket ut til hotellrommet. Da de fire mennene, som hadde vært i kontakt med pulveret, varslet at de ble uvel etter å ha vært i kontakt med det, ble det slått alarm.

— Det var ansatte som meldte fra til politiet om at de hadde funnet en koffert med et ukjent pulver på et hotellrom. Vi vet ikke hva slags pulver det er snakk om, så vi følger våre prosedyrer, sier innsatsleder Rune Bjørsvik til Aftenposten.no.

De fire mennene som var i kontakt med pulveret er blitt spylt på stedet, og er nå sendt til Ullevål universitetssykehus for videre undersøkelser.

De to polititjenestemennene har forklart at de følte seg uvel og tørre i munnen etter å ha vært i kontakt med substansen.

Tar prøver av pulver Politiet har nå sikret det ukjente pulver, og prøver er blitt sendt til Folkehelseinstituttet for videre analyse. Det vil også bli tatt prøver av selve kofferten. Politiet ønsker ikke å spelukere i hva slags stoff det kan dreie seg om.

— Vi vet ikke hva slags stoff det er, sier Bjørsvik.

— Det kan ta flere dager før man finner ut hva slags pulver dette er, sier Erik Grydeland ved brannvesenet.

Politiet jobber nå videre med å finne ut av hvem som bodde på det aktuelle hotellrommet.

Politiet fikk først melding om kofferten klokken 11.18 i dag.

Saken oppdateres.

Per Annar Holm