Søndag kveld la tre smågutter vettskremt på sprang etter at de skal ha blitt forsøkt antastet av en mann på Jessheim. Han skal ha vært i 30-årene og bedt dem lete etter mynter i lommen hans. Politiet vet foreløpig ikke om mannen kan ha vært den omtalte «lommemannen», eller om det kan dreie seg om en annen person som forsøker å kopiere «lommemannen», skriver VG.

– Etter en massiv medieomtale må vi absolutt holde mulighetene åpne for at overgrepene kan ha en smitteeffekt. Vi kan ikke utelukke at vi står overfor en «copycat», sier politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos.

Politiet kjenner ikke til andre saker hvor «lommemannen» har løpt etter ofre.

– I de få tilfellene der «lommemannen» ikke har lyktes i å gjennomføre sexmisbruket, har han trukket seg lynraskt unna stedet, sier Aksnes.

Han kan likevel ikke lutelukke at dette kan ha vært det første overgrepsforsøket fra «lommemannen» siden juli i fjor.

Ullensaker lensmannskontor etterforsker saken som fant sted søndag. De tre tiåringene er blitt avhørt. Politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt, som leder jakten på selve «lommemannen», ser på episoden på Jessheim som en mulig lommemann-sak, men mener det er for tidlig å konkludere med hvorvidt det faktisk var ham, eller en som har forsøkt å kopiere fremgangsmåten.