Frps stortingsrepresentant Vidar Kleppe lar seg tydeligvis ikke skremme av at Frps landsstyre i helgen åpnet for at muldvarpene i Frp kan kastes ut av partiet. Resolusjonen hadde klar adresse til nettopp Kleppe og den rollen han har hatt i sex-skandalene som har rystet partiet de to siste ukene.

— Jeg synes det er helt greit å slå ned på det med hard hånd hvis det finnes noen som motar-beider partiet innenfra. Det er slik det skal være i et lov og orden-parti, sier Kleppe til P4.

Han tror ikke landsstyrets «muldvarp-vedtak» er myntet på ham.

— Jeg frykter verken eksklusjon eller suspensjon. Hva i all verden skulle det være for? Nei, dette er nok tenkt som et middel hvis det skulle oppstå noe spesielt, sier han.

Men verken hans partifeller eller valgforskere er enige med ham.

— Kleppe er ferdig Vidar Kleppe har trolig spilt seg selv utenfor sidelinjen med sin oppførsel de siste dagene, og er antakelig ferdig i Frp, mener valgforsker Frank Aarebrot.

— Hagen har tydeligvis bestemt seg for å kaste ut Kleppe, selv om det kan få store skadevirk-ninger for partiet, og i verste fall bety en partisplittelse, sier Aarebrot til NTB.

— Vi har vedtatt en resolusjon med klar adresse til Kleppe om at denne organisasjonen ikke tolererer denne typen oppførsel, verken nå eller i fremtiden, sier fylkesformann i Østfold og landsstyremedlem Stig Tore Nordberg til NTB.

Frps nestformann Siv Jensen ønsker ikke å kommentere resolusjonen, men sier at sentralstyret kommer til å følge den opp.

Refser Kleppe Landsstyret mener at enkelte partimedlemmer utnytter de såkalte sexovergrepssakene for å fremme seg selv og sitt eget politiske spill, og at denne virksomheten utøves for å undergrave tilliten til partiets ledelse.

På landsstyremøtet lørdag gikk Frp-formann Carl I. Hagen til frontalangrep på Kleppe. Hagen mener Kleppe bevisst undergraver ledelsen og angriper partiet.

Også flere andre av Kleppes partikolleger går nå hardt ut mot ham. Ifølge Frp-representant Per Sandberg er en samstemt stortingsgruppe lei av Kleppes opptreden.

— Enkelte medier tror at Hagen er Kleppes største fiende, men der tar de grundig feil. Kleppes største fiende er kollegene i Stortinget og tillitsvalgte rundt i Norge, sier Sandberg til NTB.

Sandberg mener at Kleppe har et alvorlig problem fordi han ikke har skjønt dette, til tross for at han fikk en grundig refs fra de andre Frp-representantene på Stortinget fredag.

Sololøp Kleppe sier selv at han er en lagspiller, og hele tiden har jobbet med partiets beste som siktemål, men det avviser både Sandberg og fylkesformannen i Hordaland, Jan Koløy, overfor NTB.

— Kleppe kjører hele tiden et sololøp og er slett ingen lagspiller. Hvis han spiller på lag med noe parti, heter det partiet Vidar Kleppe. Dessuten opptrer han stadig illojalt og refererer offentlig fra fortrolige samtaler. Hvis ikke Kleppe innser alvoret i situasjonen, burde han selv revurdere sin fremtid i partiet, mener Sandberg.

— Den uttalelsen får stå for Per Sandbergs regning, sier Øystein Hedstrøm, som også blir regnet som en av verstingene i partiet og støttespiller til Kleppe.

Hedstrøm var ikke på landsstyremøtet i helgen fordi han var sykemeldt.

Han vil ikke kommentere om han fortsatt har tillit til sin partikollega fra Vest-Agder.

Frps stortingsrepresentant Jan Simonsen vil ikke kommentere om landsstyret nå også ønsker ham ut av partiet. Simonsen regnes også som en av «verstingene» i Frp. Han var i helgen utenlands.

NTB