Ei jente i tenårene ble innlagt på sykehus etter å ha drukket hjemmebrent fra en spritfabrikk i området. To personer er pågrepet i saken.

— Vi anbefaler at alle som er i besittelse av hjemmebrent på Fosen heller den ut, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Advarselen kommer etter at ei jente i tenårene ble sendt til St. Olavs Hospital etter å ha drukket det politiet mener kan værer giftig hjemmebrent onsdag. Jenta skal ha vært kritisk syk, men er nå på bedringens vei.

Politiet gikk til aksjon mot en enebolig på Ørlandet langfredag. I huset fant politiet 16 liter hjemmebrent og 100 liter sats. En mann og en kvinne i 20-årene ble pågrepet. Kvinnen er siktet for salg, mens mannen er siktet for produksjon, salg og tyveri av strøm til produksjonen. Mannen har forklart til politiet at han har solgt om lag 60 liter hjemmebrent fra produksjonen.

Politiet mener jenta har drukket hjemmebrent som ble produsert ved fabrikken.

— Vi kan selvsagt ikke være 100 prosent sikker på at det er denne spriten som har gjort jenta syk, men vi kan ikke ta sjansen på at det ikke er det, sier Metlid.

Prøver av hjemmebrenten er sendt til analyse hos Kripos.