• Vi lever et møkkaliv og er blitt fullstendig glemt, sier en 38 år gammel prostituert kvinne som jobber på gaten i Bergen.

Kvinnen sier at hun begynte å ruse seg allerede som 18-åring da hun begynte å få psykiske problemer på gymnaset. For å få penger til heroin ble det til at hun begynte å selge sex. Hun har så vidt tid til å avse et kvarter for å bli intervjuet.

— Jeg har en kunde klokken syv. Den avtalen må jeg rekke, sier 38-åringen. Hun går i klær kjøpt på Fretex, har heroinstemme og bruker ikke sminke. Hun lever av å selge seksuelle tjenester til menn, stort sett over 50 år.

Har hardnet til

38-åringen forteller om et hardt liv.

— Vi gateprostituerte er på kjøret. Vi er slitne, ingen av oss har valgt dette livet fordi vi vil. Vi gjør det fordi vi må skaffe penger til stoff, sier 38-åringen.

Hun sier jobben som prostituert har hardnet til de siste årene etter at stadig flere utenlandske kvinner er kommet på markedet.

— Det virker som om vi er blitt glemt. Her i Bergen merker vi at det er blitt mer konkurranse om kundene. Det er blitt mer frykt blant kundene fordi enkelte av de utenlandske prostituerte kan være ganske voldelige, sier 38-åringen.

Vanskeligere med ny lov

Hun synes også de utenlandske kvinnene får mye hjelp fra hjelpeapparatet.

— På de hjelpekafeene som finnes er det ofte ikke noe mat igjen til oss norske fordi de utenlandske tar alt. De utenlandske bruker ikke stoff og har flere ressurser til å komme seg frem. De har finere klær også, men det handler jo først og fremst om at vi bruker pengene på heroin, innrømmer kvinnen.

Hun tror sex-markedet vil bli enda mer vanskelig for norske gateprostituerte når loven mot sex-kjøp blir vedtatt.

— Kundene vil alltid til å få tak i damer, men vi gateprostituerte kommer ikke til å få tak i kundene slik som før. Selv har jeg faste kunder, men det er mange som ikke har det. Jeg tror mange gateprostituerte kommer til å måtte gå over på å gjøre brekk, eller selge stoff når loven kommer, sier 38-åringen.

  • **Les også:

Norske gatejenter føler seg oversett**

Helge Skodvin