– Det blir spekulasjoner, men det er klart det er påfallende at det skal være så mange branner i barnehager på så kort tid, sier seksjonsleder Kjetil Hagen i Drammensregionens brannvesen til NTB.

I løpet av helgen brant både Fjell barnehage i Drammen og Skyttelveien barnehage i Solbergelva i Nedre Eiker ned til grunnen. Ti minutter etter midnatt mandag ble det meldt om en brann i Øren barnehage i Drammen sentrum. Barnehagen fikk omfattende skader.

– Vi har sterke mistanker om at det er noen som tenner på, sier innsatsleder Svein Erik Gevelt ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2.

Store skader

– Brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene, men bygningen har fått store røyk— og sotskader, forteller operasjonsleder Sven Røsaker i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB

Den samme barnehagen ble forsøkt påtent natt til lørdag, men forbipasserende klarte å slukke flammene før brannvesenet rykket ut. Da brant det både utenfor barnehagen og på veggen.

I 1-tiden natt til mandag fikk politiet melding om brannen i Skyttelveien barnehage i Solbergelva, noen kilometer unna.

– Her gikk det ikke så bra, og barnehagen er nedbrent, forteller operasjonslederen.

Eksplosive branner

Flere hus i området måtte evakueres på grunn av spredningsfaren. Seksjonsleder Kjetil Hagen tør ikke spekulere på hvordan brannene har startet, eller om det er likhetstrekk mellom dem. Men mye kan tyde på at det har blitt brukt bensin.

– Det har vært eksplosive branner med voldsom utvikling. Det tar alltid litt tid før brannvesenet er på plass, men vi har sett at det har vært forholdsvis rask utvikling på brannene, sier Kjetil Hagen.

Brannene gjør at mange foreldre får en stor utfordring med å få ordnet barnehagepass denne uka. Til sammen er mer enn 150 barn rammet av barnehagebrannene, melder TV 2.