Riksadvokaten holder fast ved at kvinnen som eide hundene som bet i hjel Johannes Åsheim i Vest-Torpa i januar, ikke skal tiltales for uaktsomt drap.

Nå frykter 7-åringens far, Roger Åsheim, at denne saken kan bli retningsgivende for lignende saker i fremtiden.

— I begrunnelsen sin peker riksadvokaten på at denne typen hunder ikke har drept før, og at hundeeieren derfor ikke kunne forutse at det kunne skje. Nå er jeg redd det blir fritt fram.

Hvis en hunderase som ikke har drept før, dreper et barn, kan hundeeierne vise til denne saken og slippe drapstiltale, sier Åsheim til NTB.

Tolererer ikke

Familien Åsheim og deres advokat Tor Erling Staff klaget til riksadvokaten da statsadvokaten i Hedmark og Oppland tiltalte kvinnen for farlig hundehold og brudd på viltloven. Nå blir denne tiltalen stående.

— Grunnen til at vi klagde er ikke at vi vil ha mest mulig straff for hundeeieren, men at vi vil ha en dom for uaktsomt drap. Samfunnet må vise at vi ikke tolererer slikt hundehold. Men det kan bli vanskelig nå, sier Åsheim.

Forferdelig ulykke

Advokatfullmektig John M. Hammervoll representerer den kvinnelige hundeeieren i Vest-Torpa.

— Hun er naturligvis tilfreds med dette resultatet. Jeg har prøvd å formidle i lang tid at det ikke finnes grunnlag for å si at hun er medskyldig i drap, sier Hammervoll til NTB. Advokaten påpeker at dersom kvinnen skulle tiltales for uaktsomt drap, måtte forholdene være slik at hundeeieren burde innsett at hundene kunne komme til å drepe mennesker.

— Hun sier at hun aldri har tenkt tanken. Det som skjedde var en forferdelig ulykke for familien Åsheim og for henne, sier Hammervoll.

Hundeeieren har ytret ønske om erstatning for de hundene politiet avlivet etter hendelsen i januar -Som jeg har sagt hele tiden vil det ikke bli aktuelt å fremme et aktuelt erstatningskrav før etter at rettssaken mot kvinnen er avsluttet, sier advokatfullmektigen.

Rettssaken mot hundeeieren kommer trolig opp i januar.

(NTB)