Bygningen til Ca-Nor kjøleindustrier inneholder store mengder freongass, som har spaltet seg til fosgen. Dette er ifølge brannvesenet en meget giftig gass.

— Eksplosjonene har vært tildels store. Nå pøser vi på med vann for å kjøle ned gassen, sier brigadeleder Ståle Lindhardt til NTB.

Bygningen var ved 12.30-tiden tirsdag totalt utbrent, og ifølge Lindhardt er eksplosjonsfaren avtakende.

Til legevakt En person er sendt til legevakten med lettere røykskader, opplyser brannvesenet.

Ti brannbiler og 40 brannmenn deltar fortsatt i slokkingsarbeidet. - Det er fare for at bygningen skal falle sammen. Derfor holder vi oss på utsiden av bygget, forteller Lindhardt.

Det var lenge fare for at brannen skulle spre seg, men dette er nå under kontroll. Et nabobygg har imidlertid fått brannskader i takkonstruksjonen.

Store verdier Firmaet Bøgh & Arnestad holder til i den utbrente bygningen. Daglig leder Jan Bøgh forteller at brannen startet i en pall med servietter på deres lager.

— Det var en enorm røykutvikling. Vi oppbevarer mye stearinlys, papp og plast, så det hele utartet veldig raskt, sier Bøgh til NTB.

I trygg avstand fra flammene kunne han konstatere at hele varebeholdningen gikk med i brannen. I alt skal det være snakk om verdier for 1,5 millioner kroner.

— De andre firmaene i huset har minst like mye av verdier, eller mer, i huset. Dette er forferdelig trist, forteller Bøgh.

Både toglinja og veien forbi brannstedet er stengt på grunn av slokkingsarbeidet.

NTB