Nå sitter det passasjerer spredt i Praha i Tsjekkia, i Split i Kroatia og på Gardermoen i Oslo. Felles for alle er at de venter på et fly som aldri kommer.

Problemene startet lørdag ettermiddag, da et innleid fly som skulle frakte passasjerer fra Praha til Norge fikk motorproblemer og aldri fikk tatt av fra Tsjekkia. Flyet skulle etter landing på Gardermoen fly norske ferieklare turister til den kroatiske badebyen Split, for deretter å returnere igjen med nordmenn som skulle hjem.

Nå har ingen av passasjerene kommet seg noen vei, og over 34 timer senere venter de fortsatt, skriver VG Nett. Nå truer passasjerene som skulle på ferie til Kroatia med et felles søksmål mot Norwegian.

– Norwegian har ikke hatt noen til å gi oss informasjon verken i går eller i dag. Vi hadde ikke fått noen informasjon i det hele tatt hvis vi ikke hadde krevd at det kom noen bort på hotellet nå, sier talsperson for passasjerene som skulle til Split, Kirsten Skaret Gulla.

Først søndag ettermiddag fikk passasjerene i Oslo beskjed om at det er satt opp et nytt, innleid fly, med avgang rundt midnatt søndag kveld.

Norwegians informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen sier at selskapet har hatt problemer med å finne ledige fly på grunn av evakueringen i Midtøsten.