Årsaken er at Simonsen skal ha benyttet sin stilling til å skaffe en venn skjenkebevilling. Politisk nestformann i Rogaland Frp, Knut Arve Ravndal, opplyser til NTB at Simonsen-saken er den eneste på dagsordenen på fylkesstyrets møte torsdag ettermiddag.

— Jeg kommer til å legge fram en konkret eksklusjonssak på møtet, sier Ravndal. Han regner med at det kommer til å bli et kort møte.

Dersom fylkesstyret går inn for eksklusjon av Simonsen, sendes saken inn til endelig behandling i Frps sentralstyre. Simonsen risikerer også å bli ekskludert fra stortingsgruppen.

Eksklusjon

Den politiske nestformannen er sjokkert over opplysningene som er kommet fram om Simonsen. Han mener stortingsrepresentanten har satt både de tillitsvalgte og andre Frpére i forlegenhet ved sin oppførsel.

— Han er ikke skikket til å drive politikk, sier Ravndal. Fylkesleder Solveig Horne Kolnes i Rogaland Frp var også opprørt etter å ha sett programmet Rikets Tilstand på TV 2 onsdag der det kom fram at Simonsen blant annet skal ha benyttet sin stilling som stortingsrepresentant til å skaffe en venn skjenkebevilling.

Den tyske vennen er tidligere dømt til fengsel i fire år i Tyskland for organisering av seksuelle tjenester der han koblet unge gutter ned til 14 år med horekunder.

Fylkesleder Kolnes mener eksklusjon av Simonsen absolutt er et alternativ og hun har ikke forandret mening etter å ha sovet på saken.

— For meg personlig er begeret fylt, gjentar Kolnes torsdag morgen.

Stemmesanker

Jan Simonsen har vært i hardt vær tidligere, men har alltid klart å komme tilbake. Årsaken er blant annet at hans egne anser ham for å være en dyktig politiker og en stemmesanker. I Rogaland fikk partiet 18,2 prosent av stemmene ved årets stortingsvalg, og noe som var partiets nest beste valgresultat. Knut Arve Ravndal er likevel ikke sikker på at partiets 37.644 velgere stemte på Simonsen.

— I Stavanger hadde vi en nedgang på nesten 3 prosent. Det var andre deler av Rogaland som sørget for det gode valgresultatet, påpeker Ravndal. Han mener at Simonsens dager som stemmesanker var over allerede ved høstens valg.

- Forkastelig

Rogalandspolitikerne er ikke alene om å reagere negativt på Simonsens politiske dømmekraft. Frp-formann Carl I. Hagen beklager det som kommer fram om Simonsens privatliv.

— Det bekrefter at Jan Simonsen fortsetter med et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for en stortingsrepresentant, og han setter sine kolleger i forlegenhet. Jeg kan bare beklage hans livsførsel, sier Hagen til TV 2.

Kirsti Kolle Grøndahl, som inntil mandag var stortingspresident, er rystet over det som kom fram i fjernsynsprogrammet.

— Dette synes jeg var ille. Det viser jo en mangel på dømmekraft, spesielt av et justiskomitémedlem som har en høy profil, sier hun til Aftenposten.

Jan Simonsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar siden opplysningene i Rikets Tilstand kom fram onsdag kveld.

I EN TYNN TRÅD: Jan Simonsens fremtid i Frp henger i en tynn tråd.