Ifølge partibarometeret til VG har Frp oppslutning fra 34,5 prosent av de spurte, mens 31 prosent støtter Ap. Høyre ligger langt bak med bare 11,6 prosent, under en tredel av Frps oppslutning.

I forhold til forrige måling for to uker siden har Frp gått fram med over 3 prosentpoeng. Også Ap har gått fram, med 0,7 prosentpoeng, mens Høyre har gått tilbake med 2,3 prosentpoeng.

For de øvrige partiene er endingene små, bortsett fra at Venstre taper 1,2 prosentpoeng og ender langt under sperregrensa med 3,1 prosent. KrF går tilbake 0,9 prosentpoeng til 5 prosent, og SV går fram 0,5 prosentpoeng til 7 prosent.

Målingen viser at Frp ville fått 62 mandater på Stortinget om det hadde vært valg nå. Arbeiderpartiet ville fått 55, og Høyre bare 20.

Ifølge VG kom målingen som et sjokk på Høyres partikontor, der tidligere Høyre-leder Jan Petersen og flere andre i det sentrale partimiljøet nå uttrykker tvil om Erna Solberg er rette person til å lede partiet.

I en annen meningsmåling for ANB kommer Frp og Ap ut temmelig likt. Frp støttes av 29,8 prosent og Ap av 30,6 prosent, noe som ville gitt de to partiene 55 mandater hver.

Resultatet framkommer av at Ap har gått tilbake nesten like mye som Frp fosser fram. Ap har tapt 3,3 prosentpoeng, mens Frp vinner 3,5 prosentpoeng.

I denne målingen får Høyre 13,9 prosent, som er en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng.

Også i denne målingen er endringene for de andre partiene små, bortsett fra SV som kan registrere en framgang på 1,1 prosentpoeng til 7,2 prosent. Dette er likevel fortsatt langt bak resultatet fra valget i fjor høst.